Friday, July 1, 2011

ریزوتو با قارچ و زعفران


سلام :)

من بعد از یک غیبت طولانی‌ برگشتم! :)

این مدت سر کار و کلاس و در سفر بودم.

در طول تابستون سعی‌ می‌کنم دستور تهیه غذاهای سبک و تابستونی براتون بگذارم.

امروز ولی‌ ریزوتو با قارچ و زعفران داریم! :)

خوب موادی که برای تهیه این غذا احتیاج داریم اینها هستن:

برنج ۱ پیمانه پر (برای ۲ نفر)

شرابِ سفید نصف پیمانه

مقدار زیادی آب سبزیجات یا مرغ

قارچ (مخلوط چند جور قارچ) ۲۰۰ گر‌م

قارچ پُرچینی خیلی‌ کم فقط برای طعم دادن به غذا

جعفری

پیاز، سیر

زعفران

روغن زیتون

نمک،فلفل

پنیر پارمزان


حالا طرز تهیه اش.

اول ریزوتو ساده رو درست کردم. قبلا طرز تهیه اش رو توضیح دادم،اما باز برات تکرار می‌کنم.

اول از همه قارچ‌های پرچینی رو توی آب سبزیجات خیس کردم.

بعد پیاز هارو خیلی‌ ریز خرد کردم ، روغن زیتون یا اگه خواستی‌ کره رو توی قابلمه ریختم، روی شعله گذاشتم، گرم که شد پیاز هارو ریختم توش و یکم تفت دادم،برنج رو اضافه کردم و باز هم تفت دادم تا برنج‌ها تُست بشن، اما اونقدر زیاد نه که پیاز ها بسوزه. بعد شراب سفید رو بهش اضافه کردم. شراب رو وسط قابلمه نباید بریزی بهتره که از دیوار‌های قابلمه اضافه کنیش.

وقتی‌ که برنج شراب رو جذب کرد، آروم آروم از آب سبزیجات (یا مرغ) بهش اضافه کردم. هر بار که اضافه کردم ، هم زدم برنج رو و وقتی‌ که آب تموم شد دوباره یه ملاقه دیگه اضافه کردم. بعد یک مقدار زعفران بهش زدم. قارچ‌های پرچینی رو از آب در آوردم خرد کردم و و با آبشون به ریزوتو اضافه کردمشون. نمک و فلفلشو تنظیم کردم. و اونقدر پروسه ی آب سبزیجات اضافه کردن را ادامه دادم تا برنج پخت.( البته نباید خیلی‌ نرم بشه.) در آخر پنیر پارمزان رنده شده رو هم ریختم.

توی ماهیتابه روغن زیتون ریختم، سیر‌های خرد شده رو ریختم توش و چند ثانیه تفت دادم و بعد قارچ هارو ریختم توش و با شعله زیاد تفت دادم،نمک و فلفل زدم. اگه شعله ملایم باشه قارچ‌ها آب میندازن.


حالا قارچ و ریزوتو رو مخلوط می‌کنم روش جعفری خرد شده می ریزم و غذا آمادست!:)

نوش جان